13 Mayıs 2014 Salı

LİMONLU CHEESECAKE

 



 
 
Çok ara vermişim yine. Hem iyice ağırlaştım hem de akşamları oğlumla daha çok vakit geçirdiğim için yazmak hep zor geldi. Daha doğrusu çektiğim fotoğrafları düzenleyip bloğa koyma işinden dolayı tembellik ettim :( Bu zaman zarfında yine mutfağımızda birçok sey yapıldı yenildi, yedirildi :)
fotoğrafları çekildi ama düzenlenmesi lazım. Bu aralar zaman o kadar çok hızlı geçiyor ki hiç yetişemiyorum. Zaten aile olarak hafta sonlarını çok faal geçiyoruz. Eşim ve oğlum spor yapmayı çok seviyorlar ve sürekli çeşitli etkinliklere katılıyolar . Ben katılmasam da destek ekibi olarak onlarla gidiyorum. Neyse bu minik , ferahlatıcı cheesecakeleri işyerinden arkadaşımın kahvaltı sofrası için hazırlamıştım. Hem hazırlaması çok kolay hem de çok lezzetli. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz (...). Çok lezzetliydiler.



Malzemeler:
Tabanı için:
- 1 paket Eti Burçak
- 50 gr tereyağ
Kreması:
- 1 paket labne peynir(200 gr)
- 100 gr taze krema peyniri (Pınar Beyaz)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı taze krema
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 limonun kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı un
Tüm malzemler oda sıcaklığında olmalı.
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondoda çekin ve un haline getirin. Tereyağını eritip toz haline getirdiğiniz bisküvilere ekleyip iyice karıştırın. Isıya dayanıklı kağıt muffin kalıplarını metal muffin kek kalıbına yerleştitip bu bisküvi karışımını kalıplara pay edin ve üzerine bastırın.
Kreması için peynirleri, kremayı, şeker, vanilya ve limon kabuklarını bir karıştırma kabına koyarak mikserin düşük devrinde karışım özdeşleşene kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyerek çok fazla karıştırmadan çırp. Limon suyu ve unu da ekleyerek  pürüzsüz bir görünüm oluncaya kadar karıştırın. Kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Metal muffin kalıbını içinde 1 parmak su olan ısıya dayanıklı fırın tepsisine koyarak ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kalıbı hafif salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırının kapağını açarak fırınının içinde soğutun ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında mutlaka 1 gün bekletin . Servis yaparken isterseniz kağıt muffin kalıplarını çıkarabilirsiniz. Ben çıkararak servis yaptım .Üzerini de kalın limon kabuk rendesiyle süsledim.
Siz rende beyaz çikolata yada böğürtlen , çilek , ahududu gibi meyvelerle de süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ben kağıt kalıpları çıkarırken acele ettim. O yüzden şekilleri çok düzgün olmadı :) Daha sonra yaptıklarımı çok daha düzgün çıkardım ama fotoğraflarını çekmedim.
Günleriniz sağlıkla lezzet dolu geçsin .... Sevgiler...

6 yorum:

  1. ellerınıze sağlık tek tek cok ıyı fıkır banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım,bende artık cheesecakeleri tek kişilik yapıyorum..sunum ve ikram süper oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Bence de hem bu şekilde ikram etmek de çok kolay oluyor. En kısa sürede sisin tariflerden de deneyeceğim.. Sevgiler.

      Sil
  3. ımmm nefis görunuyor harika ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel şeyler yapmışsınız,ellerinize sağlık.Takibe aldım sizi :) Bana da beklerim..

    YanıtlaSil