1 Ekim 2013 Salı

Eylül Dragon Boat Festivali


Bir Dragon Boat Festivali daha geçti. Önceki hafta yapılan bu organizasyonda çok eğlendik. Aslında geçen hafta sonu yazacaktım ama çok hasta oldum. Bu mevsim geçişleri beni mahvediyor neyse ki şimdi daha iyiyim. Dragon festivali çok zevkli bir organizasyon. Katılan firmalar için hem eğlenceli, hem de tatlı bir rekabet içinde geçiyor. Biz izleyiciler içinse panayır havasında :) . Yarışları izlemek çok keyifli. Geniş bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz (...)



Kısaca bahsetmek gerekirse:
M.Ö. 3 yüzyılda CHU ülkesi Qin Hanedanlığı tarafından işgal edilir. Bu duruma dayanamayan yurtsever şair QU YUAN 5. ayın 5. günü Guluo Nehri'ne atlayarak intihar eder. Bu duruma herkes çok üzlür. Balıkçılar nehre girerler ve cesedini ararlar. Daha sonra bu hikaye efsaneleşir ve ejderha kayıkları yarışması geleneğine dönüşür.
Her kayığın başında değişik şekillerde tahtadan ejderha başı bulunur. Kayıkda davul vardır ve bir kişi davul çalarak kürek çekenlere tempo verir.
80'lerde bu hikaye Avrupalılar tarafından duyulur ve ilk festival Almanya'da düzenlenir. Birkaç sene sonra da çok sevilen bir spor olur.

Eşimin çalıştığı firma da bu festivale katılan firmalardan biriydi. Hem hazırlık aşamaları, hem yarış sırasında ailecek çok güzel duygular yaşanıyor. Bir kere ailenizden biri takımda olunca sanki siz de kürek çekiyormuşcasına onlarla aynı duyguları yaşıyor, heyecanlarına ortak oluyorsunuz hele de iyi derece yapınca sanki siz yapmışcasına gururlanıyorsunuz :) Bizimkiler toplam 68 takımın yarıştığı  iki günün snunda en iyilerin yarıştığı Sport kategorisinde başarılı bir yarış çıkardı ve 3.lük kupasını kazandılar.
Festival alanında çok eğlenceli etkinlikler yapılıyor. Panayır gibi . Çocuklar oynuyor, takımlar yarışıyor, aileler hem yakınlarını destekleyip hem de seviçlerine ortak oluyor. Herkes eğleniyor anlacağınız :)


Bu arada  yarışcıların yakınları da bu etkinliğe gelirken mutlaka atıştırmak için birşeyler getiriyor ve hep birlikte yeniyor. Ben de ilk gün kahvaltılık dürüm ve kek, ikinci gün de yine kek ve poğaca yaptım. Takımdaki arkadaşların hepsi çok iyi ve eğlenceli insanlardı. Neşe içinde yaptıklarımı yedik.
Lezzetli olduğunu söylediler. Gerçi insana açık havada ne bulsa lezzetli geliyor ama bence de güzel olmuştu :)


Kahvaltılık Dürüm:
Normalde jambonlu olarak da hazırlarım fakat bu sefer bol peynirli ve yumurtalı olmak üzere iki çeşit olarak hazırladım.
Tortilla ekmekleri yada lavaş olarak marketlerde satılıyor. Bunları tek tek teflon tavada ısıttım.
Isıttıkça hazırladım.
Bol peynirli olan için ısınan lavaşın üzerine labne peyniri (Pınar Labne) sürdüm. Evde tel peyniri vardı. Tel peynirlerini yerleştirdim. Roka yaprakları  ve maydonoz ekleyerek rulo/dürüm yaptım ve verevine kestim.
Yumurtalı olan için ise yine aynı şekilde krem peynir (Pınar Beyaz) sürdüm.Üzerine yine tel peyniri koydum . Dilimlenmiş yumurta ve maydonozları yerleştirip hafif karabiber ve tuz serpip rulo/dürüm yaptım. Yine aynı şekilde verevine kestim.
İstediğiniz çeşit peynir kullanılabilir. Tel peyniri, dil peyniri, hellim, taze kaşar, eski kaşar v.s...
Jambonlu yapmak isterseniz de ısınan lavaşın üzerine krem peynir yada labne sürün. Jambon dilimlerini yerleştirip, roka koyun ve yine rulo/dürüm yapıp verevine kesin.  Afiyet olsun :)






6 yorum:

  1. Çok güzel bir etkinlik.Aklım dürümlerde kaldı :)Bloğunu takibe aldım bana da beklerim :)Mekan keşfi yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Etkinlik güzel, lavaşlar ise şahane görünüyor, karnımı acıktırdı resmen...

    YanıtlaSil
  3. Yok arkadaşım hepimizin görselliği Türk milleti olarak önce yiyecekler :) Benim de nedense gözümü alamadığım kısım o kısım oldu :) Dürümlere farklı bir yaklaşım yapacağım şimdi ben:) Lavaş, haşlanmış yumurta, taze soğan ince kıyılmış, toz kırmızı biber karabiber bir de böyle deneyin :)) Misss ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Yok arkadaşım hepimizin görselliği Türk milleti olarak önce yiyecekler :) Dürümlere farklı bir yaklaşım yapacağım şimdi ben:) Lavaş, haşlanmış yumurta, taze soğan ince kıyılmış, toz kırmızı biber karabiber bir de böyle deneyin :)) Misss ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir etkinlik olmuş, lavaşlar da tam yarışlara yakışmış.
    Yumurtalı, peynirli müthiş lezzetli olduğu herhalinden belli satushum.
    Yalnız ben...şu bahsettiğin kek ve poğaçayı da merak ediyorum....
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Pırıl'cığım..En kısa sürede onları da eklemeye çalışacağım. Sevgiler...

    YanıtlaSil