8 Kasım 2013 Cuma

BASİT BİR ET YEMEĞİ



Çok basit bir et yemeği tarifi vermek istiyorum. Herşeyi aynı anda koyup pişirdiğim yemekler bana çok kolay geliyor  ve çok da zaman kazandırıyor. Özellikle çalışan bayanlar için bu tarz yemekler pişirmek çok daha kısa sürüyor.

Malzemeler:
3-4  dilim antrikot
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
3-4 tane yeşil sivribiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1,5 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz

Eti parmak kalınlığında şeritler halinde , soğanı  hilal şeklinde doğrayın.Sivirbiberlerin içlerini çıkarıp yine şeritler halinde doğrayın ve tüm doğradığınız malzemeleri tencereye ekleyin. Domatesleri de küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip hepsini güzelce tencerede karıştırın ve kapağı kapalı olarak kaynayana kadar harlı ateşte sonra da kısık ateşte etler güzelce yumuşayıncaya kadar pişirin. Su ilave etmedim.
Bu yemeği çok salçalı sevmediğimiz için salçayı çok az koydum. Siz isterseniz daha fazla salça koyabilirsiniz.
Diğer bir pişirme yöntemi ise ;
doğradığınız domates,soğan , sivribiberi, salça ve baharatları bir kapta karıştırın. Doğradığınız etleri  suyunu bırakıp  çekene kadar pişirin. Etler pişince üzerine domates,soğan,sivribiber, salça ve baharat karışımını ekleyip malzemeler kıvam alıncaya kadar pişirin.
Güzel bir pilav eşliğinde servis yapın. Güzel  ve huzurlu bir hafta sonu dileğiyle.
Not: Zeytinyağı yerine tereyağ yada zeytinyağ + tereyağ karışımı kullanabilir, baharatları isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz.

3 yorum:

  1. ÇALIŞMIYORUM AMA BENDE ÇOK SEVERİM BU TARZ YEMEKLERİ
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. ellerınıze sağlık tum paylaşılan tarıfler cok hos *-* bayıldım banada beklerım sevgıler*-*

    YanıtlaSil
  3. ayrıca enklı dunlara bayılırm bıl bakalım ndend ?

    YanıtlaSil