20 Eylül 2013 Cuma

KREMALI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ



Damla sakızını çok severim. Özellikle dondurmasını. İki yaz önce Foça'da yemiştim. Tadını hiç unutamadım gerçi farklı yerlerde de yemiştim ama orada yediğim çok daha güzeldi. Meşhur Girit Sakız Dondurması (Nazmi Usta). Yolunuz düşerse denemenizi tavsiye ederim. Sadece damla sakızlısı değil diğer çeşitleri de çok lezzetliydi.
Ege tarafına gittiğimde de damla sakızı reçeli almıştım. Dolapta görünce aklıma muhallebi yapmak geldi. İnternette biraz araştırıp aşağıdaki tarifi denedim. Orjinali için burayı ziyaret edebilirsiniz (....) Evdekilerin özellikle oğlumun çok hoşuna gitti. Eşim ve oğlum bu tarz süt tatlılarını genelde meyve ile birlikte yerler. Muz ve çilek favorileri . Ben muz ile yedim.Eh fena değildi ! Dondurmayla çok daha güzel olur.


Malzemeler:

- 1 litre süt
- 2 tatlı kaşığı sakız reçeli
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım.)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı krema

Krema hariç tüm malzemeyi kısık ateşte mikserle yada tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp içerisine kremayı ekleyin ve  karıştırın. Kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Buzdolabında soğutup isterseniz bizim gibi mevye ile isterseniz dondurmayla afiyetle yiyin.

Not: Damla sakızı reçeli yerine damla sakızını kullanabilirsiniz...

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın ...Güzel bir hafta sonu olsun...





1 yorum:

  1. Ben de damla sakızlı lezzetlere bayılırım.Üzerine her türlü sos ve meyve de çok yakışıyor.Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil