4 Mart 2013 Pazartesi

Bazı güzellikler ayrıntılarda gizlidir: Kahvaltı




Bazı şeyleri sevmem için mutlaka bütününü sevmeme gerek yoktur. Mesela bazen bir gömleğin düğmesi, yakasındaki dikiş veya bir tabağın kenarındaki minik bir desen... çük bir ayrıntı bütünden çok cezbedebilir beni. İşte bu kahvaltıda bu minik ayrıntılardan birkaç tane var.

Bakalım sizin hoşunuza gidecek mi? 

Öğünler arasında en çok sevdiğim kahvaltıdır. Gerçi ben her öğünü severek yerim :) ama kahvaltı biraz daha önceliklidir hele de yanında güzel demlenmiş bir çay  varsa.
Haftasonu genelde çok erken kalkarım. Bu haftasonu da bu erkenlerden biraz daha erken kalkıp bazı minik ayrıntılarla  uğraştım :)





Yeşillik Salatası: Bol maydanoz, dereotu, roka ve kırmızı biberi ince ince doğrayıp zeytinyağı, nar ekşisi ve cevizle karıştırdım.

Yeşillik Salatası

Baharatlı Tereyağ:  Diğer hazırlıklara başlamadan tereyağını biraz yumuşasın diye dolaptan çıkardım .Yumuşayınca da yine biraz kekik, biraz nane ve biraz kırmızı pulbiber ile karıştırdım ve buz kalıplarına koyup buzluğa koydum. Kısa sürede sertleşiyor zaten... Siz  karışık olarak sevmezseniz her bir baharat için ayrı ayrı hazırlayabilirsiniz.


Peynir Topları: Evde kalmış yarım, parçalanmış peynirleri  (istediğiniz her çeşit peynir olur) ezip labne peynir ile karıştırdım. Cevizden biraz küçük toplar yaptım. Maydonozu ve dereotunu ince ince kıydım. Bu topların bazılarını dereotuna, bazılarını maydonoza, bazılarını da kırmızı pul bibere buladım. Çörekotu veya susama da bulayabilirsiniz...



Sucuklu Yumurta: Biliyorum çok basit ama yine de yazmak istiyorum. Normalde ben hep sucuklu yumurtayı iştahla yiyenlere imrenirim. Aslında sadece sucuklu yumarta yiyenlere değil her türlü yumurta yiyenlere... Çünkü ben hiç yumurta sarısı yemedim. Tadını hiç bilmiyorum. Sadece yumurta beyazını yiyebiliyorum ama evdekilere her türlüsünü yapıyorum. Yazacağım pişirme biçimini ise tatile giderken uğrayıp kahvaltı yaptığımız Afyon İkbal Tesislerinde gördüm. Sucukları önce su ile pişiriyorlar sonra yumurtayı kırıyorlar. Bu sayede sucuklar kurumuyor ve daha güzel oluyor. Ben de artık hep bu şekilde pişiriyorum. Sucukları doğrayıp tavaya koyalım. Sucukların seviyesinde sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince terayağ ilave edelim ve hafif kızartalım. Ben genelde sucuğun bıraktığı yağa göre tereyağ ilavesi yapıyorum. Bazen hiç yağ koymadığım da oluyor. Sonra üzerine yumurtaları kıralım ve kapağını kapatıp sevdiğiniz kıvama gelene kadar pişirelim.

Sucuklu Yumurta

Portakallı Kek: Bir sonraki post da tarifini yazacağım :)

Turunç reçeli, patlıcan reçeli, incir reçeli, pişirdiğim sütün üstündeki kaymak ve dereotlu galetalar (Bunu yapmayı deneyeceğim bir ara)

Ayrıntılarında güzellikler bulabileceğiniz mutlu bir hafta olmasını diliyorum.




7 yorum:

  1. ben en cok kahvaltıyı severımayrıntıların hepsı cok guzel tuzluk bıberlık bayıldım nerden aldın narlardada gözum kaldı

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, hepsi çok güzel görünüyor. İştahım kabardı :)
    Zeytinlerin üstündeki kalpler ve tereyağ fikri çok hoşuma gitti, denemem lazım en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  3. Sofranın muhteşem görüntüsü bile insanın karnını acıktırıyor, ellerinize sağlık :) Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkürler, tanıştığımıza sevindim. Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
  4. Tuzluk karabiberlik ve minik kalp limon kabukları süper!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben renkli dünyanızın yeni izleyicisiyim blognuzu çok beğendim.Renklerin canlılığı gözlerimi aldı.:)Bende sizi bloguma bekliyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle bloğunuz hayırlı olsun. Bende bu ufak detaylara bayılanlardanım :) herşey harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Bu arada tuzluk ,biberliği MUDO'dan almıştım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil