|
Bu arada gerçekten bir iş var bu işin içinde şiirdeki gibi :)
Canım arkadaşımın cumartesi bebeği oldu. Çok tatlı bir bebek. Normal doğum bekliyorduk ama apar topar sezeryana aldılar.
Geleceği güzel olsun Defne'ciğimin...
Onunla birlikte yeni umutlar canlansın yaşantımızda ve beraberinde tüm güzellikleri getirsin.
Bu arada çok uzun zaman oldu yazmayalı. Geçen zaman çok yoğun geçti. Tek şikayetim yaşadığımın farkına varamayışım daha doğrusu tadını çıkaramayışım. Sürekli birşeyleri yetiştirme, hızlıca bir sürü şeyi kısıtlı zamana sığdırma peşindeyim.Çalışan bir bayan olmak da işin cabası. Birşeyleri hızlı yaptığımda, farkına varamıyorum yaptığımın ve zamanın nasıl geçtiğinin. Daha doğrusu bir işi yaparken bir sonraki yapacağım işi düşünüyorum. Oysa biraz daha yavaş olup zamanın, anın tadını çıkarmak istiyorum..
İşte bu koşuşturmalar arasında gecenin bir vakti bu gül tatlısını yaptım. Şekli ve tadı benim çok hoşuma gidiyor. Umarım sizde seversiniz...
GÜL TATLISI
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (unu yine kontrollü eklemek lazım)
İç:
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Tarçın
Şerbet:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı limon suyu
Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve bekletin.
Hamuru için margarini,yoğurdu ve sıvıyağı iyice karıştırın. İrmiği,tuzu ekleyerek tekrar karıştırın.Kabartma tozu ve unu ekleyin. Unu kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması lazım. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Başka bir kapta ceviz ile tarçını karıştırın. Hamuru bezelere ayırın ve merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın. Ağzı geniş olan su bardağı ile daireler kesin. Ortasına cevizli karışımdan koyun. Dairelere karşılıklı dört kesik atın. Karşılıklı parçaları birbirine sarın yani parçaları dairenin ortasına doğru gül yaprağı şeklinde kapatarak elinizle şekil verin. Fırın kabınıza dizin ve ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hemen şerbetini dökün. Hem şerbet hem de tatlı sıcak olacak.
Eğer şerbeti iyice çekip yumuşasın istiyorsanız üzerine tepsi kapatıp 3-4 saat bekletebilirsiniz. Biz tatlıyı hafif kuru sevdiğimiz için tatlıları sıcak şerbete batırıp çok az beklettim. Hatta batırıp çıkardım.
Yaz aylarında sade veya kaymaklı dondurmayla ikram edebilirsiniz ki dondurmayla güzel oluyor.
Afiyet bal şeker olsun :)
Yeniliklerle , umutlarla dolu bir hafta olsun.
Şekline hep hayran kaldığım tatlıdır.
YanıtlaSilGoruntusu super gorunuyor. Eminim lezzeti de harikadir.
YanıtlaSil