Çocukluğum Samsun'da geçti. O kadar güzel günlerdi
ki... Bu kurabiye de aslında o günlerden. Samsun'da anneannemlerin eviyle
bizim evimiz yan yanaydı. Çocukluğum bu iki evde geçti. Teyzem, dayım, anneannem, kardeşim hep
beraber vakit geçirirdik. Özellikle dayım çok komikti hala da öyle... Teyzemin
ise hayatımda çok önemli bir yeri var. Onu çok sever çok da kıskanırdım. Bu
kıskançlık o kadar tuhaftı ki o zamanlar Şeker Kız Candy diye bir çizgi film
vardı. Ben de Candy'yi çok seviyordum teyzem de. Teyzemi ondan bile
kıskanıyordum. Niye onu seviyor diye :( Çocukluk işte!
Bunları yazarken hem o günleri düşünüp özlüyorum hem de kendime gülüyorum. Bu kıskançlık üniversiteye kadar devam etti tabi.. Teyzem o zamanlar Samsun'da çalışıyordu. Haftasonları gittiği yerlere hep beni de götürürdü. Bu kurabiyeyi de onun arkadaşının yaptığı bir çay davetinde yemiştim, hala aklımda tadı. Tarif defterlerimden birinde rastlayınca deneyeyim dedim ve oğlumla yaptım. Gerçi o tadı yakalayamadım ama olsun yerken yüzümde bir tebessüm oluşmasını sağlayıp beni o güzel günlere götürdü. Oğlum, ben kurabiyeleri yaparken gül şeklinde yapmış bir tanesini.Çok hoşuma gitti. Tarifini kısaca yazayım bu arada tarif bana ait değil . Kim bilir nereden bulup not etmişim.
Kullandığım bardak 200 ml lik su bardağı
-250 gr.un ( 2 su bardağı)
-100gr.pudra şekeri ( 6 yemek kaşığı tepeleme)
-2 yumurta
-150 gr soğuk tereyağı
-1 paket Vanilya, 1 limon kabuğu rendesi (gerçi ben
biraz daha fazla koydum bu aromayı seviyorum)
-ufak kırılmış fındık
-ufak kırılmış fındık
Unu eleyin. Ortasına küp kesilmiş tereyağı koyup, yağ
ve unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin kum gibi bir görüntü oluyor.
Ortasını açın 2 yumurta sarısını ekleyin.Unun üzerine pudra
şekerini,limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin. Birbirini tutuncaya
kadar yoğurun. (Yaparken hamur toparlanmayacak diye sakın endişelenmeyin,
toparlanıyor. Fazla da yoğurmayın.) Hamuru nemli bez örterek 15-20 dk
)ben dolapda dinlendirdim) dinlendirin. Bu arada yumurta beyazını çatalla
çırpın. Hamuru merdane ile çok az unlayarak yarım cm kalınlığında
açın, elinizdeki kurabiye kalıplarıyla yada çay bardağı ile hamurdan şekiller
kesin . Bunları önce yumurta akına sonra da kıyılmış fındığa batırıp yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında
pembeleşene kadar pişirin. Süre söylemiyorum fırına göre değişir. 10 dk dan
sonra kontrol edin derim...
Ilıkken üzerine pudra şekeri eleyin ve afiyetle yiyin
:)
Umarım bu hafta yüzünüzün gülümsemesini sağlayan güzel anlar yaşarsınız...
Ah cadınerelere götürdün beni ne güzel günlerdi onlar herkesin birarada olduğu yıllar. Ama itiraf edeyim ben hala seviyorum kendi'yi fakat sizlere olan sevgim anlatılmaz bile canım . Çok teşekkür ederim
YanıtlaSilCanım teyzem benim evet çok güzel zamanlardı. İnşallah daha güzel zamanlarımız olacak hep birlikte yine yeni üyelerle:Kaan bu güzel anlara eşlik edecek.
SilÖpüyorum seni.
Aaa unuttum ben teyzen
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar. Samsun demişsiniz yazınızda benim annemin memleketidir yani orda doğmuş gerçi küçükken İstanbul'a taşınmışlar.
YanıtlaSilBu arada sizinle ortak yanımız var anladığım kadarıyla oğlunuzda sizinle mutfağa giriyor tıpkı benimki gibi , oğlum 4 yaşında ama bana öyle güzel yardım ediyor ki çok keyif alıyorum o zamanlar. Bu arada hangi şehirde ikamet ediyorsunuz, hala Samsundamısınız?
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için . Oğlum 8 yaşında ama çok meraklı özellikle hamur yoğurmaya :) Gerçi yaptığı zaman etraf batıyor ama olsun en azından çok mutlu oluyor :) .İstanbul'da yaşıyorum ama ailem Samsun'da.
SilGörüşmek üzere...
benimde çocukluğumun kurabiyesidir...
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkür ederim. Bloğu açmadan önce sizi hergün ziyaret ediyordum. Yorumunuzu görünce sevindim :) bu arada meslekdaşız da bir ortak yön daha :)
YanıtlaSilblogunuzdaki herşey süper görünüyor ellerinize sağlıkk bayıldım hepsine yeni tarif defterim olacak bu blog...;)
YanıtlaSilHem sable bisküvi hem şeker kız Candy.. çocukluğumua gittim... Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık... Sevgiler
YanıtlaSil